2009. december 3., csütörtök

Zöldséges, joghurtos őzgerinc





Ha lehet gyümölccsel joghurt tortát készíteni, akkor miért ne lehetne zöldséggel is?!
Íme:

Hozzávalók:

1 zacskó kb. 450 g-os, fagyasztott vegyes zöldség (természetesen ha valakinek szimpatikusabb, készítheti friss zöldségből)
3doboz natúr joghurt, 150 g-os
2 dl tejszín
l cs étkezési zselatin
pici só, fehér bors

Elkészítés:
A sárgarépát, brokkolit, karfiolt megfőzöm. Kihűlés után apró kockákra vágom. A zselatint kikavarom a joghurttal és a tejszínnel, sózom, borsozom, felteszem melegedni egy edényben a tűzre. Vigyázok, hogy ne forrjon fel, mert a zselatin elveszíti a zselésítő hatását.
Ha a összemelegedtek az anyagok, leveszem a tűzről és visszahűtöm, ha már langyos, beleöntöm a zöldségeket.
Egy őzgerinc formát kibélelek folpackkal és beleöntöm a tejszínes, joghurtos, zöldséges keveréket. Hideg helyen hagyom, hogy megdermedjen. Szeletelve tálalom.
Ps: Finom sültek mellé, hidegtálra. Lehet hozzá használni zöldborsót, zellert, fehérrépát, zöldfűszereket stb.
Nálam egy éjszakát dermedt, mert előre elkészítettem a következő napi menühöz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése