2009. december 22., kedd

Tészta rakottas




A közelmúltban három helyről kaptunk már kóstolót és 2 saját disznótorunk is volt, ezért a fagyasztóban van néhány adag hurka, kolbász lefagyasztva. A hűtőládában sem maradhat sokáig, ugyanis nem tesz jót a kolbász ízének és színének sem ez a fajta tárolás. De ne mindig a klasszikus sült formában együk, ezért készült ez a rakottas.

Hozzávalók:
60 dkg kolbász
25 dkg gyermelyi tészta (lehet rövidcső, szarvacska, vagy más fajtából penne)
másfél doboz tejföl
3 tojás
8-10 dkg füstölt reszelt sajt
pici zsiradék
zsemlemorzsa

Elkészítés:
A kolbászt "kihámozom a bőréből", így lesz nekem egy adag ízesített darált húsom. A kerámiatálat nagyon pici zsiradékkal kikenem, -szinte észre se lehessen venni-, majd leszórom zsemlemorzsával. A tésztát kifőzöm sós vízben, ha kész leszűröm. A tál aljára mehet egy harmad rész főtt tészta. A következő sorba egy fél adag kolbász hús. A három tojást villával felverem, adok hozzá csipetnyi sót, hozzáöntöm a tejfölt és beleszórom a reszelt sajtot is. Ezzel a keverékkel, illetve az egy harmadával, leöntöm a kolbász húst. A következő réteg ismét tészta, majd kolbász, rá a tejfölös keverék második harmada. Legfelül ismét  tésztával fedem be és a maradék tejfölös kence borítja be. 170 fokos sütőben sütöm kb. 40 percig. Vigyázni kell, hogy a tészta ne száradjon ki, ezért le lehet menet közben takarni fóliával. Akkor van kész, ha kóstolásra a darált hús megsült és a tojásos massza is összesült.

Ötletadó: Vidék íze

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése