2009. december 8., kedd

Rántott csirkemell falatkák


Gyermekem, ha tehetné, sűrűbben enne egy bizonyos étteremben. De nincs rá lehetősége, és ez így van jól. Az egyik kedvence ott, a Chicken McNuggets. Időnként készítek a hagyományos rántott szelet helyett  csirkefalatkákat. Omlós belül, ropogós kívül. Garantált siker! 

Hozzávalók:
70 dkg csirkemell filé
zsemlemorzsa
liszt
5 db jérce tojás

zsiradék

Elkészítés:
A húst megmosom, megtisztítom és csíkokra majd kockákra vágom. Egy tálba teszem és sót szórok rá, jól összekavarom. Előveszek két nylon zacsit. Az egyikbe öntöm a lisztet, a másikba pedig a zsemlemorzsát. A tojást egy fedeles műanyag dobozba ütöm, sózom és villával felverem. Közben felteszem a zsiradékot egy kis átmérőjű, de mélyebb edénybe forrósodni. A lényeg, hogy viszonylag magas legyen a zsiradék szintje, ellepje a húskockákat sütés közben. A lisztes zacskóba teszek a húsból, befogom a zacskó száját és összerázom a tartalmát, így minden falat körös-körül lisztes lesz. Átpakolom őket a dobozba, lezárom a tetejével és abban is következik az óvatos rázogatás. Ha mindegyiket bevonta a tojásmáz, átkerülnek a morzsás zacskóba, ott ismét zacskózárás, rázogatás és mehetnek át a forró zsírba. Arany színűre sütöm őket, konyhai törlőre szedem ki. Mikor a hús felét kisütöttem, zsírt cserélek, mert azt szeretem, ha mind szép lesz sütés után, a lehulló égett morzsa nem igazán kedvemre való.

Nagyon-nagyon finom. Nem is bírom kivárni, hogy leüljünk az asztalhoz, sütés közben folyamatosan eszegetem. :)
Bármilyen köret tökéletes hozzá. Mi most kukorica salátával fogyasztottuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése