2009. december 23., szerda

Rózsa szelet karácsonyra


Nem szeretjük a bejglit, ezért nem is szoktam már sütni, viszont egyéb diós süti készül az ünnepre. Az eredeti receptet  egy picit átalakítottam, ezt a változatot írom le.

Hozzávalók:
a tésztához:
50 dkg liszt
20 dkg zsír
15 dkg porcukor
1 citrom héja és leve
1 cs sütőpor
1 tojás
1 ek kakaó
1,5 dl tejföl
a töltelékhez:
30 dkg darált dió
20 dkg porcukor
1 kis üveg barack lekvár
a mázhoz:
2 tojás sárgája
14 dkg porcukor

Elkészítés:
A liszthez hozzáadom a porcukrot, a sütőport, belereszelem a citrom héját. Összemorzsolom a zsírral, majd belefacsarom a citrom levét is, majd beleütöm a tojást, és a tejföllel összegyúrom a tésztát.
Három db-ra osztom, az egyikbe beledolgozom a kakaót.
Kinyújtom a lapokat és egy kikent, kilisztezett 22x28 cm belméretű tepsibe teszem az első sárga lapot. Megkenem lekvárral, a fél adag cukros dióval megszórom. Erre jön a barna lap, amit szintén lekenek lekvárral, és megszórom a maradék diós keverékkel. A tetejére a harmadik, sárga lap kerül. Megszúrkálom villával és beteszem az előmelegített sütőbe, 180 fokon, 30-35 percig sütöm. Ha kihűlt megkenem a sárga mázzal, amihez a tojássárgáját kikavarom a porcukorral.
Ízre hasonlít ez a süti egy picit a zserbóhoz, de a csoki máz hiányában mégis más .



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése