2009. december 27., vasárnap

Almás sült burgonya

Egy régi konyha magazinban találtam ezt a receptet, sajnos nem fotóztam, mert nem volt rá lehetőségem.
Feldobta az pulyka sültet.

Hozzávalók:
5-6 db nagy burgonya (kb 50-60 dkg összesen)
5 dkg húsos szalonna (nálam házi)
kakukkfű  ízlés szerint ((nekem szárított volt)
1hagyma
2 dkg vaj vagy margarin
2 dl zöldség leves (lehet leveskockából is)
2 db alma
őrölt bors


Elkészítés:
A burgonyát meghámozva előfőzöm sós vízben,  kb. 8 percig, ne főjjön nagyon meg, hogy lehessen szeletelni. Közben a szalonnát nagyon apró kockákra vágom, a hagymás is. A hagymát megfonnyasztom a vajon, hozzáadom a szalonnát,  és megszórom kakukkfűvel. Ha a szalonna kiolvadt, de még nem sült szárazra, felöntöm a zöldséglével, egyet rottyantom és melegen tartom. Az előfőzött krumplit felkarikázom. Az almát meghámozom és szintén szeletelem. Egy sütőedényt (szögletesen használtam, kb. 20x25 cm-est, az éppen tele lett) kivajazok, és elkezdem sorba rakni az krumpli karikákat felváltva az alma szeletekkel, egészen addig, míg elfogynak a hozzávalók és tele lesz az edény. Szépen állítva kell rakni a szeleteket. A végén leöntöm a szalonnás, kakukkfüves levessel és bedugom a sütőbe, 200 fokon sütöm, 25-30 percig, míg szép színt kap és meg is sül. Utólag lehet sózni, ha valaki úgy érzi.
Nagyon finom volt, ajánlom kipróbálásra. Az egyszerű sülteket kiegészíti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése